God betrokken bij communicatie

Een drievoudig snoer

Communicatie is tweerichtingsverkeer, wordt vaak gezegd. Maar is dat ook zo? Immers, de mens is door God geschapen voor een driehoeksverhouding. Een drievoudig snoer wordt niet spoedig verbroken.

Het bijzondere aan deze communicatiecursus van Jurgen Toonen is, dat hij God betrekt bij de communicatie tussen mensen. Samen met God kun je jouw problemen, jouw conflicten oplossen. Dat vraagt om herkennen, bezinnen en doen. Dat betekent dat je ervaringen uit je verleden niet weg moet stoppen, omdat ze je heden en je toekomst beïnvloeden. Het betekent ook, dat je assertief – en dus niet agressief of passief – leert communiceren. Deze cursus geeft je verder zicht op een grote variëteit aan communicatiestijlen (met voorbeelden uit de Bijbel, natuur- en filmwereld).

Een mooi systeem

Op basis van zijn persoonlijke ervaring met het verwerken van trauma’s heeft Jurgen Toonen een mooi systeem ontwikkeld. Bij het oplossen van en omgaan met conflicten is het gebruik van de geestelijke wapens – zoals de geestelijke wapenrusting, genoemd door Paulus – essentieel. Herkennen, bezinnen en doen zijn de basiselementen van dit systeem.

Deze cursus is leerzaam voor zowel de pastorale hulpverlener, als voor de hulpvrager. Maar ook voor ieder die beter met conflicten wil omgaan of de communicatie wil verbeteren.

Hans Wesselius

Comment ( 1 )

  1. admin
    je kan hier reageren op: God betrokken bij communicatie

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>