Even voorstellen…

Mijn naam is Jurgen Toonen. Ik ben al meer dan 25 jaar bezig met pastoraal werk op vrijwillige en onafhankelijke basis. Door omstandigheden gespecialiseerd in crisispastoraat, heb ik de pastorale HBD-methode ontwikkeld: Herkennen, Bezinnen, Doen. Onderdeel van deze methode is mijn communicatiecursus: assertiviteit en conflictoplossing: Herkennen, Bezinnen, Doen (HBD). Tot zo’n tweetal jaar terug werd deze cursus alleen mondeling en persoonlijk gericht gegeven. Inmiddels is het op schrift gesteld en voor iedereen beschikbaar als cursus: “Communiceren samen met God”.

Korte Biografie

Jurgen Toonen woont sinds 1986 in Nijmegen. Hij is geboren te Kevelaer in 1965. Zijn vader was Duits en zijn moeder Nederlandse. In 1966 naar Venray verhuisd en daar opgegroeid. Studeerde vanaf 1984 leraar Aardrijkskunde en Geschiedenis aan Interstudie te Nijmegen (nu de Hogeschool Arnhem Nijmegen, de HAN). Daarna twee keer omgeschoold: management-assistent en informatiesysteemontwikkelaar. Verschillende banen gehad in beide richtingen. Geen kinderen en niet getrouwd tot dusverre. Sinds 1988 christen.

De vooruitgeschoven Vuurtoren

Doet al meer dan 25 jaar pastoraal/evangelisch werk. Is zelf ervaringsdeskundige met betrekking tot het verwerken van zware trauma’s zoals PTSS, marasme, ambivalente hechting en angst-stoornissen. Zet deze kennis pastoraal in, gecombineerd met de gaven van de Geest ter genezing van innerlijke wonden. Jurgen wordt hierin ondersteund door een gebedsplatform om de helpende hand te bieden aan degenen die dat nodig hebben. Sinds 2014 genaamd “De vooruitgeschoven vuurtoren”.

Jurgen schrijft ook Bijbelstudies, gedichten, spreuken, verhalen en eigen muziek. Released eigen muziek onder de naam Compassion en The Crushed. Heeft cd Insane gemaakt.  Zijn songreleases zoals On the Wings of Clouds zijn beschikbaar op web stores  CDbaby,  Google play en  Itunes, maar ook te beluisteren via gratis streamers als Spotify. Werkt momenteel aan een boek over Bijbelse verhalen vanuit een pastoraal en historisch perspectief, oftewel histopastoraal.  Zal te zijner tijd op deze site worden aangekondigd. Nu ook bezig met nieuwe projecten zoals cd: “Een mist van Liefde” in de serie: liedjes voor de lammetjes.

The Forwarded Lighthouse

Op 10 februari 2018 heeft Jurgen “The Forwarded Lighthouse” officieel opgericht (KvK) voor het publiceren en releasen van de assertiviteitscursus “Communiceren samen met God”, Herkennen Bezinnen Doen (HBD)”, de assertiviteits-app: “CommFlictApp, “HBD-ConFlictApp” eigen muziek, boeken, Bijbelstudies en bundels, enzovoort. 

De vooruitgeschoven vuurtoren
             The Forwarded Lighthouse

Bibliografie:
Zelfstudie Communicatiecursus: “COMMUNICEREN SAMEN MET GOD”, 2017, released 1 september 2018.
Verkrijgbaar: Mijnbestseller.nl

“Praktische Bijbelstudie deel 1, 2019, released 22 juli 2019, verkrijgbaar: Paperback: Mijn bestseller.nl E-book: Mijnbestseller.nl Bol.com Kobo.com

“The Poet Tree”, Englisch poetry, 1990-2020. released 15 juli 2020.

“Praktische Bijbelstudie deel 2, 2019 release verwacht 1 sep 2021.

“De weg van de Vader…”, spreukenbundel, 2017, nog niet released.

“Veel Meer..”, dichtbundel, 2015, release verwacht 1 mar 2021

Apps:
“CommFlictApp”, conflict resolution app, released 7 dec 2017 Android. Verkrijgbaar: Google Play Store

“HBD-ConFlictApp”, Herkennen Bezinnen Doen, Assertiviteitsapp, released 25 november 2018 voor Android. Verkrijgbaar: Google Play Store

Discografie:
“On the Wings of Clouds”, by “Compassion”, released 6 november 2017
Verkrijgbaar: CDbaby     Google play    Itunes
Streaming:     Spotify

“You drive me crazy “, by “Compassion”, released 12 oktober 2018
Verkrijgbaar:  CDbaby     Google play
Streaming:     Spotify

Activiteiten/organisatie:

Night of the Psalms:
Jaarlijks podium voor christelijke kunstenaars
Voornamelijk voor talent uit Nijmegen en omstreken.
Dichters, singer/songwriters, beeldende kunst, toneel.


Night of the Psalms 28 april 2018 thema: Echtheid.

Night of the Psalms  25 januari 2020 thema: Zijn.

Huiskamerconcerten: “Momentum”