Even voorstellen…

Mijn naam is Jurgen Toonen. Ik ben al meer dan 25 jaar bezig met pastoraal werk op vrijwillige en onafhankelijke basis. Door omstandigheden gespecialiseerd in crisispastoraat, heb ik de pastorale HBD-methode ontwikkeld: Herkennen, Bezinnen, Doen. Onderdeel van deze methode is mijn communicatiecursus: assertiviteit en conflictoplossing: Herkennen, Bezinnen, Doen (HBD). Tot zo’n tweetal jaar terug werd deze cursus alleen mondeling en persoonlijk gericht gegeven. Inmiddels is het op schrift gesteld en voor iedereen beschikbaar .

Korte Biografie

Jurgen Toonen woont sinds 1986 in Nijmegen. Hij is geboren te Kevelaer in 1965. Zijn vader was Duits en zijn moeder Nederlandse. In 1966 naar Venray verhuisd en daar opgegroeid. Studeerde vanaf 1984 leraar Aardrijkskunde en Geschiedenis aan Interstudie te Nijmegen (nu de Hogeschool Arnhem Nijmegen, de HAN). Daarna twee keer omgeschoold: management-assistent en informatiesysteemontwikkelaar. Verschillende banen gehad in beide richtingen. Geen kinderen en niet getrouwd tot dusverre. Sinds 1988 christen.

De vooruitgeschoven Vuurtoren

Doet al meer dan 25 jaar pastoraal/evangelisch werk. Is zelf ervaringsdeskundige met betrekking tot het verwerken van zware trauma’s zoals PTSS, marasme, ambivalente hechting en angststoornissen. Zet deze kennis pastoraal in, gecombineerd met de gaven van de Geest ter genezing van innerlijke wonden. Jurgen wordt hierin ondersteund door een gebedsplatform om de helpende hand te bieden aan degenen die dat nodig hebben. Sinds 2014 genaamd “De vooruitgeschoven vuurtoren”..

Jurgen schrijft ook Bijbelstudies, gedichten, spreuken, verhalen en eigen muziek. Released eigen muziek onder de naam Compassion en The Crushed. Heeft cd Insane gemaakt.  Zijn songreleases zoals On the Wings of Clouds zijn beschikbaar op web stores  CDbaby,  Google play en  Itunes, maar ook te beluisteren via gratis streamers als Spotify. Werkt momenteel aan een boek over Bijbelse verhalen vanuit een pastoraal en historisch perspectief, oftewel histopastoraal.  Zal te zijner tijd op deze site worden aangekondigd. Nu ook bezig met nieuwe projecten zoals cd: “Een mist van Liefde” in de serie: liedjes voor de lammetjes.

The Forwarded Lighthouse

Op 10 februari 2018 heeft Jurgen “The Forwarded Lighthouse” officieel opgericht (KvK) voor het publiceren en releasen van de communicatiecursus “Herkennen Bezinnen Doen (HBD)”, de assertiviteitsapp: “CommFlictApp, eigen muziek, boeken, Bijbelstudies en bundels, enzovoort. De “CommFlictApp” is gereleased op 7 december 2017 op Google Play Store .

De vooruitgeschoven vuurtoren

             The Forwarded Lighthouse

Bibliografie:
Zelfstudie Communicatiecursus: “Herkennen Bezinnen Doen (HBD)”, 2017, released 1 september 2018.
Verkrijgbaar: Webshop Jongboek

“Veel Meer..”, dichtbundel, 2015, nog niet released
“Praktische Bijbelstudie deel 1 en 2”, 2017, nog niet released
“De weg van de Vader…”, spreukenbundel, 2017, niet released

Apps:
“CommFlictApp”, Recognise Reflect Act, RRA-method, conflict resolution app, released 7 december 2017
Niet meer beschikbaar.

“ConFlictApp”, Herkennen Bezinnen Doen, HBD-method, conflictoplos en eassertiviteitsapp, release verwachting 1 november 2018
Binnenkort verkrijgbaar voor android op Google Play

Discografie:
“On the Wings of Clouds”, by “Compassion”, released 6 november 2017
Verkrijgbaar: CDbaby     Google play    Itunes
Streaming:     Spotify

“You drive me crazy “, by “Compassion”, released 12 oktober 2018
Verkrijgbaar:  CDbaby     Google play
Streaming:     Spotify

Activiteiten/organisatie:

Night of the Psalms:
Jaarlijks podium voor christelijke kleinkunstenaars
Voornamelijk voor talent uit nijmegen en omstreken.
Dichters, singer/songwriters, beeldende kunst, toneel.

Night of the Psalms 28 april 2018 thema: Echtheid 
NOP poster 2018

Night of the Psalms  april 2019 (nog in besluitproces) thema: Relaties